Tort makowy: mak, cukier, masło, jajka, miód, bułka tarta, proszek do pieczenia, aromat migdałowy - przełożony kremem kawowym: jajka ubite na parze z cukrem, masło, kawa, spirytus.
Sernik na zimno z białego sera, jajek, cukru pudru, masła. Spód sernika z pokruszonych herbatników, na wierzchu owoce zalane galaretką.
Biszkopt przełożony kremem jogurtowym i pieczonym rabarbarem. Na wierzchu maliny (w sezonie świeże, poza sezonem mrożone) i galaretka malinowa.
Prosty torcik bez pieczenia, na spodzie herbatniki z masłem, na wierzchu brzoskwinie zmiksowane z sokiem i żelatyną, a w środku płatki ryżowe ugotowane na mleku.
Biszkopt przełożony kremem z bitej śmietany i serka mascarpone, delikatny i puszysty. Do tego kremu idealnie pasują świeże, sezonowe owoce.
Kolejny truskawkowy torcik, tym razem z masą budyniową. Budyń gotujemy z żółtek, mleka, cukru, cukru waniliowego, mąki ziemniaczanej i pszennej.
Biszkopt kawowy nasączony roztworem kawy cappuccino, przełożony bitą śmietaną z dodatkiem kawy i galaretki.
Biszkopt przełożony bitą śmietaną z galaretką z dodatkiem owoców. Na wierzch możemy ułożyć owoce i zalać galaretką, lub udekorować bitą śmietaną.