Babeczki piaskowe o smaku pomarańczowym, masło lub margaryna, mąka pszenna i ziemniaczana, jajka, skórka otarta z pomarańczy, sok pomarańczowy.
Wafle przełożone kremem, z jajek ubitych na parze z dodatkiem kakao, masła, czekolady, bakalii: orzechy włoskie, śliwki, płatki migdałowe.
Małe babeczki z mąki, margaryny, jajek, cukru, oleju, wiórek kokosowych, z dodatkiem proszku do pieczenia. Babeczki można po upieczeniu udekorować lukrem.
Pyszna babka z mąki pszennej, mąki ziemniaczanej, jajek, cukru pudru z dodatkiem majonezu i ajerkoniaku. Wierzch babki polany lukrem z cukru pudru i ajerkoniaku.
Pyszna lekka babka drożdżowa z dodatkiem rodzynek i skórki pomarańczowej. Dzięki temu, że część mąki zalewamy wrzącym mlekiem babka długo utrzymuje świeżość.
Kruche ciasteczka: mąka pszenna, masło, żółtka, cukier puder, cukier waniliowy, proszek do pieczenia. Dzięki dodatkowi skórki z otartej cytryny i soku z cytryny, ciasteczka mają cytrynowy smak.
Pasztet z królika z dodatkiem boczku lub podgardla, suszonych grzybów, marchewki. Piekąc pasztet na Wielkanoc, można dać do środka jajka ugotowane na twardo. Będzie sie pięknie prezentował na świątecznym stole.
Babka drożdżowa - mąka pszenna, żółtka, cukier puder, mleko, z dodatkiem czekolady w proszku, rodzynek i skórki pomarańczowej (skórka najlepsza domowej roboty).
Do zrobienia tej pysznej babki potrzebne jest: masło lub margaryna, cukier, mąka ziemniaczana i pszenna, jajka, olej, ocet i proszek do pieczenia.
Babka drożdżowa z dodatkiem budyniu, rodzynek i skórki pomarańczowej - obowiązkowa pozycja na wielkanocnym stole.
Babka na białkach z dodatkiem suchego maku - przypadnie do gustu, nie tylko wielbicielom maku. Można ją piec w dużej formie na babkę, jak również, w małych foremkach na babki czy muffinki.
Mazurek złożony z dwóch placków - jeden biały, drugi z dodatkiem kakao, przełożonych marmoladą. Wierzch smarujemy i dekorujemy masą kajmakową.
Małe babeczki idealne na każdą okazję. Składniki na babeczki: mąka pszenna, jajka, masło, cukier puder, cukier waniliowy, proszek do pieczenia.
Babka piaskowa z bakaliami