Biszkopt: jajka, mąka pszenna, ziemniaczana, cukier, olej, proszek do pieczenia - przełożony galaretką z kawałkami jabłek.
Pyszne ciasto złożone z sześciu warstw: biszkopt, masa jabłkowa, pierniczki w czekoladzie, masa ze śnieżki, biszkopt, polewa czekoladowa.
Szarlotka na kruchym cieście, na wierzchu piana z białek i tarte ciasto, w środku przesmażone jabłka z rodzynkami i galaretką cytrynową.
Jabłka tarte na tarce o grubych oczkach, przekładane suchymi składnikami takimi jak: mąka pszenna, kasza manna, cukier, cynamon, proszek do pieczenia. Na wierzchu starte masło.
Szarlotka na kruchym cieście, z pianą z białek i tartym ciastem na wierzchu. Świetnie smakuje na ciepło z gałką lodów waniliowych i bitą śmietaną.
Prosta i szybka szarlotka, nie wymaga zagniatania ciasta i tarcia jabłek na tarce. Wystarczy zmiksować wszystkie składniki, dodać jabłka, wymieszać i gotowe.
Szybki i zdrowy deser. Daktyle w nadzieniu jabłek wzmacniają odporność organizmu i dodają energii przemęczonemu organizmowi. Rodzynki posiadają również liczne właściwości lecznicze i odżywcze.
Pyszna szarlotka z dużą ilością jabłek, miodu, płatków śniadaniowych, na cieście orkiszowym. Orkisz to odmiana pszenicy, która nadaje wypiekom orzechowego smaku.
Tradycyjna pyszna szarlotka na kruchym cieście z dużą ilością aromatycznego cynamonu. Doskonała na ciepło jak również następnego dnia.