<

Wyszukiwarka

Wyniki wyszukiwania

Przepisy

+

PIEROGI Z SEREM

Pierogi nadziewane białym serem - z dodatkiem żółtka, cukru waniliowego i ewentuanie cukru do smaku.

62 min
6
+

Kopytka serowe

Kluski z gotowanych ziemniaków, białego sera z dodatkiem mąki pszennej, mąki ziemniaczanej, jajka.

46 min
6
+

Knedle ze śliwkami

Knedle z gotowanych ziemniaków z dodatkiem mąki pszennej i jajek - nadziewane śliwką węgierką z dodatkiem cukru.

40 min
6
+

Leniwe pierogi - oszczędne

Kluski z białego sera, gotowanych ziemniaków, z dodatkiem mąki pszennej, mąki ziemniaczanej i jajek. Najlepiej smakują posypane zrumienioną bułką i polane stopionym masłem.

45 min
6
+

Parowańce z serem

Parowańce nadziewane białym serem, najlepiej smakują polane słodką śmietanką lub zrumienionym masłem.

70 min
8
+

Kopytka

Kopytka - należą do grupy potraw mącznych. Wyrabiane są z ugotowanych ziemniaków, mąki pszennej z dodatkiem mąki ziemniaczanej, lub kaszy manny, jaj, soli.

62 min
6
+

Kluski śląskie z dziurką

Ten ziemniaczany specjał ze Śląska jest idealnym dodatkiem do mięs na ciepło, świetnie smakuje z sosem mięsnym jak i grzybowym.

55 min
4

Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap