Kruche rogaliki bez jajek: mąka, margaryna, drożdże, kwaśna śmietana, cukier.
Biszkopt: jajka. mąka pszenna, cukier, proszek do pieczenia, kisiel w proszku - oblany czekoladą i obsypany kokosem.
Kruche pierożki: mąka, masło roślinne, serek waniliowy, cukier waniliowy - nadziewane jabłkami i posypane cukrem pudrem.
Ciastka: mąka pszenna, tłuszcz, cukier, jajka, kwaśna śmietana, proszek do pieczenia - wyciskane foremkami
Wafle przełożone masą: woda, masło lub margaryna, cukier, cukier waniliowy, mleko w proszku.
Wafle przełożone masą: woda, margaryna lub masło, cukier, kakao, mleko w proszku
Kruche ciasteczka z mąki, margaryny, śmietany, proszku do pieczenia. Na wierzchu ciastek masa kokosowa z białek, cukru pudru i wiórek kokosowych.
Kruche ciasteczka z mąki pszennej, masła roślinnego, cukru pudru, cynamonu, żółtka, z dodatkiem suszonej żurawiny.
Szyszki z ryżu preparowanego, masła i krówek - słodkie, smaczne i proste w przygotowaniu.
Ciasteczka z płatków owsianych, ziaren słonecznika, suszonej żurawiny, zmielonych migdałów, z dodatkiem naturalnego jogurtu i jajka.
Wafle przełożone masą z cukru, gęstej kwaśnej śmietany, margaryny, z dodatkiem kakao. Ilość dodanego kakao według gustu.
Kuleczki wielkości orzecha włoskiego z białej czekolady, pokruszonych herbatników, wiórków kokosowych, serka homogenizowanego, z dodatkiem likieru Amaretto.
Bardzo smaczne, chrupiące ciasteczka z płatków owsianych, mąki pszennej, masła, cukru pudru z dodatkiem jajka i ulubionych bakalii.
Wisienki: woda, cukier kryształ, cukier waniliowy, margaryna, mleko w proszku, galaretka, barwnik. Smak i kolor galaretki dowolny, według uznania.
Bardzo smaczne ciasteczka z kaszki ryżowej bezmlecznej, jajek, cukru, margaryny, wiórków kokosowych - udekorowane dżemem, konfiturą lub kawałkami gorzkiej czekolady.
Wafle przełożone masą z margaryny, wody i cukru, z dodatkiem śmietanki do kawy i mlecznej czekolady. Myślę, że równie smaczne byłyby z dodatkiem białej czekolady lub gorzkiej.
Bardzo kruche czekoladowe ciasteczka, przekładane kremem z masła, cukru pudru i ekstraktu waniliowego. Ciasteczka są dość słodkie, najlepiej smakują z gorzką kawą.
Szyszki z ryżu preparowanego (inaczej dmuchanego) to smakołyk, który był popularny w Polsce w latach osiemdziesiątych i dziewięćdziesiątych.
Wafle przekładane masą na bazie śmietany i galaretki. Galaretka sprawia, że smakują owocowo w zależności od tego jaki smak galaretki damy.
Wafle o śmietankowym smaku banalnie proste w przygotowaniu, łatwy i szybki przepis na deser dla niespodziewanych gości.
Na pewno każdy z Was zna te ciasteczka. Pyszne, kruche idealne do kawy lub gorącej herbaty, wyciskane przez maszynkę do mielenia mięsa.
Kruche ciasteczka przekładane dżemem i oprószone cukrem pudrem. Dżem może być w dowolnym smaku, według upodobań.