Faworki smażone w głębokim tłuszczu, przygotowane tylko z trzech składników: mąka pszenna, żółtka, piwo.
Pączki: mąka pszenna, gotowane ziemniaki, jajka, drożdże, cukier, cukier waniliowy, margaryna lub masło.
Tradycyjne faworki smażone w głębokim tłuszczu: mąka, żółtka, jajko, gęsta śmietana, spirytus, szczypta soli.
Pączki: mąka pszenna, cukier puder, żółtka, masło, drożdże, otarta skórka z cytryny - nadziewane konfiturą z wiśni.
Pączki z mąki pszennej, jajek, kwaśnej śmietany lub zsiadłego mleka, z dodatkiem sody i cukru waniliowego.
Małe pączuszki z mąki pszennej, jajek z dodatkiem proszku do pieczenia i serka homogenizowanego o smaku waniliowym.
Małe pączuszki z mąki pszennej, twarogu, jajek, gęstej śmietany, cukru z dodatkiem proszku do pieczenia, sody i spirytusu.
Róże karnawałowe z ciasta faworkowego: mąka, jajka, śmietana, spirytus - udekorowane galaretką malinową i wiśniami z syropu.
Pączki z ciasta drożdżowego: mąka pszenna, drożdże, jajka, mleko, masło, nadziewane marmoladą z dzikiej róży i smażone w głębokim tłuszczu.
Faworki lub chrusty (jak kto woli) z mąki pszennej, kwaśnej śmietany, żóltek z dodatkiem roztopionego masła, cukru pudru i aromatu.
Kolejna smaczna propozycja na tłusty czwartek - drożdżowe oponki lub obwarzanki (jak kto woli). Oponki możemy podać polane lukrem lub posypane cukrem pudrem.
Muffiny udające pączki, z dodatkiem sody, jogurtu naturalnego i jajek. Muffiny nadziewane wiśniami z syropu, a według przepisu dżemem malinowym.
Faworki - chrupkie ciastka o słodkim smaku, w kształcie złożonej kokardki, smażone i posypywane cukrem pudrem.