Plastry karkówki przełożone białą poszatkowaną kapustą, polane keczupem z olejem i zapiekane w piekarniku.
Roladki schabowe z szynką, żółtym serem i masłem w środku, doprawione solą i pieprzem - obsmażone i zapieczone w piekarnikiu.
Kotlety schabowe smażone z dodatkiem ananasa, żurawiny, żółtego sera - zapiekane w piekarniku.
Smaczny i szybki obiad - klopsiki z mięsa mielonego z dodatkiem jajka, drobno pokrojonej cebulki, bułki tartej, drobno posiekanego koperku.
Plastry schabu oprószone przyprawami: solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, mielonym imbirem, mieloną kolendrą. Następnie usmażone, oprószone ostrą papryką i pokrojone w paski.
Bitki schabowe najprostsze i najlepsze na obiad. Delikatne, kruche mięso w pysznym sosie własnym z dodatkiem cebuli i marchewki.
Karkówka pieczona w plastrach, delikatna, soczysta i aromatyczna. Świetnie smakuje z ziemniakami, ryżem, kluskami śląskimi, lub kopytkami.
Żeberka z dodatkiem miodu, sosu pomidorowego, cebuli.