Udka drobiowe, pieczone w glazurze: miód, musztarda francuska gruboziarnista, olej, sok z cytryny, sól, pieprz, papryka słodka.
Udka kurczaka nadziewane farszem: pieczarki, ser żółty, cebula.
Perliczka pieczona w rękawie, natarta majerankiem i papryką słodką, wcześniej moczona w solance przez 24 godziny.
Kurczak pozbawiony kości, nadziany pieczarkami z cebulką i suszoną żurawiną. Doprawiony solą, pieprzem, jarzynką.
Skrzydełka pieczone w piekarniku w syropie klonowym, sosie sojowym, soku z cytryny, oleju, z dodatkiem listków laurowych i oregano.
Skrzydełka pieczone z dodatkiem miodu, sezamu, sosu sojowego i takich przypraw jak: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, chilli, curry, kolendra, czosnek granulowany, cynamon, gałka muszkatałowa.
Piersi kurczaka panierowane w zupie cebulowej i borowikowej, zalane śmietaną i zapiekane w piekarniku. Mięso świetnie smakuje z ziemniakami, jak również z ryżem.