<

Kapusta młoda

  • Porcje: 12
  • Czas przygotowania: 50
  • Pieczenie: 60 min
  • Kalorie: 380 kcal
Drukuj

Młoda kapusta w maju czy w czerwcu smakuje mi tylko z koperkiem, bez żadnych innych dodatków. W lipcu już nie jest taka młodziutka i wzbogaciłam ją dodatkami. Na sporą główkę kapusty dałam 1/2 kg boczku wędzonego z kiełbasą, marchewkę, cebulę i 1 pomidor. Zazwyczaj jak mam już swoje dojrzałe pomidory to daję 3-4.

Składniki

Wykonanie

  1. Kapustę poszatkować, niezbyt drobno, ułożyć w garnku.
  2. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni razem z cebulą.
  3. Dodać do kapusty listek, ziele, podsmażoną cebulę z boczkiem, pomidor bez skórki, pokrojony.
  4. Dodać tyle wody aby zakryła kapustę i gotować do miękości.
  5. Roztopić na patelni masło, dosypać mąkę, przesmażyć, dodać do kapusty, zagotować.
  6. Na koniec dodać pokrojony koperek.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap