<

Ogórki po meksykańsku

  • Porcje: 8
  • Czas przygotowania: 60
  • Pieczenie: 20 min
  • Kalorie: 374 kcal
Drukuj

Najprawdopodobniej to już ostatni przepis w tym sezonie na ogórki. Niezbyt jestem zadowolona z tego sezonu ogórkowego, ponieważ nie zrobiłam nic nowego, tylko to co robię już od lat. Miałam nadzieję, że uda mi się trochę poeksperymentować. Poziom ostrości możecie regulować według swoich upodobań, zwiększać lub zmniejszać ilość chilli.

Składniki

Wykonanie

  1. Ogórki umyć, nie obierać ze skórki.
  2. Pokroić w paski, posolić, posypać chili i odstawić na 6 godzin.
  3. Składniki zalewy zagotować i gorącą zalać ogórki, po czym odstawić na 12 godzin.
  4. Ogórki wyjąć z zalewy, włożyć do słoików, dodać gorczycę.
  5. Dodać liście laurowe, ziele angielskie oraz posypać czosnkiem.
  6. Zalewę ponownie zagotować i gorącą zalać ogórki w słoikach.
  7. Słoiki dobrze zakręcić, odwrócić do góry dnem, odstawić do wystygnięcia.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap