- Porcje: 8
- Czas przygotowania: 30
- Pieczenie: 15 min
- Kalorie: 72 kcal
Drukuj
Miało nie być już ogórków w tym roku, ale po tych ostrych meksykańskich, zachciało mi się zrobić coś na słodko. Ogórki z miodem błyskawicznie się robi, nie potrzebujemy do nich dodatków typu: chrzan, czosnek, koper, tylko ogórki i gorczyca. Ogórki kroimy w plastry, wrzucamy gorczycę, zalewamy gorącą zalewą i gotowe.
Wykonanie
- Ogórki umyć, nie obierać, pokroić w plastry 0,5 - 1 cm i napełnić słoiki.
- Wrzucić po 1 płaskiej łyżeczce gorczycy do każdego słoika.
- Zagotować składniki zalewy, gorącą zalewą zalać ogórki.
- Dobrze zakręcić słoiki i krótko pasteryzować ok. 5 minut.