<

Ciasto 3 Bit

  • Porcje: 20
  • Czas przygotowania: 40
  • Pieczenie: 0 min
  • Kalorie: 301 kcal
Drukuj

Przepisów na 3 bita i sposobów jego przełożenia jest sporo. Jedni przekładają herbatniki inni krakersy, niektórzy dają jeszcze warstwę herbatników na śmietanę i na to polewę czekoladową. Wypróbowałam różne przepisy i najbardziej odpowiada mi ten, który dzisiaj Wam prezentuję. Przepis dostałam od mojej siostry Małgosi, odrobinę go tylko zmodyfikowałam.

Składniki

Wykonanie

  1. Ugotować bydynie z mlekiem i cukrem (wystudzić).
  2. Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń.
  3. Mleko w puszce gotowac przez 3 godziny.
  4. Na patelni lekko przyrumienić płatki migdałowe.
  5. Śmietanę ubić ze śnieżką i połączyć z rozpuszczoną żelatyną.
  6. Spód brytfanki wyłożyć papierem i herbatnikami, na to masę budyniową i drugą warstwę herbatników.
  7. Na herbatniki karmel z mleka słodzonego i przykryć herbatnikami, na to bitą śmietanę.
  8. Wierzch posypać płatkami migdałowymi.
  9. Wstawić do lodówki, ciasto najlepsze jest następnego dnia.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap