<

Deser słoneczny

  • Porcje: 6
  • Czas przygotowania: 25
  • Pieczenie: 0 min
  • Kalorie: 160 kcal
Drukuj

Słoneczny deser idealny na pochmurny, listopadowy dzień. Po takim deserze od razu Wam się humor poprawi, jest smaczny, niezbyt słodki i ładnie się prezentuje na stole. Przepis pochodzi z książki "Kuchnia polska" Ewy Aszkiewicz.

Składniki

Wykonanie

  1. Wyjęte z soku brzoskwinie odsączamy z nadmiaru syropu, kroimy w cienkie plasterki lub w drobną kostkę.
  2. Serek, cukier i sok z cytryny ubijamy mikserem na jednolity, pulchny krem.
  3. Odzielnie ubijamy śmietanę, dodajemy zagęstnik, łączymy z serkiem.
  4. Całość ucieramy przez 30 s, by krem miał jednolitą konsystenję.
  5. Krem i części brzoskwiń na przemian rozkładamy niezbyt dużymi warstwami w wysokich, szklanych pucharkach.
  6. Pucharki wstawiamy na 30 minut do lodówki, przed podaniem deser posypujemy zrumienionymi płatkami migdałowymi.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap