<

Ryba w cieście naleśnikowym

  • Porcje: 5
  • Czas przygotowania: 25
  • Pieczenie: 20 min
  • Kalorie: 117 kcal
Drukuj

Rybę w cieście naleśnikowym możemy podawać na ciepło z ziemniakami i ulubioną surówką, lub na zimno z różnymi dodatkami. Część ryby dzisiaj usmażonej, przygotuję jutro z sosem czosnkowym i uprażonymi pestkami z dyni. Pozostałe rybki przykryję cebulką uduszoną z maggi. Taki sposób smażenia ryby i formę podania, podejrzałam u Pani Iwonki i Pani Basi podczas szykowania wspólnej wigilii. W tej ilości ciasta obsmażyłam trochę więcej niż kilogram ryby. Jeśli macie mniej ryby możecie przygotować ciasto z połowy składników.

Składniki

Wykonanie

  1. Wszystkie składniki na ciasto zmiksować razem, ma mieć konsystencję gęstej śmietany.
  2. Filety po umyciu i osuszeniu kroić na mniejsze kawałki.
  3. Kawałki ryby maczać w gęstym cieście naleśnikowym i od razu kłaść na dobrze rozgrzany olej na patelni.
  4. Smażyć z obydwu stron na złoty kolor.
  5. Usmażoną rybę ułożyć na papierowych ręcznikach, w celu osuszenia z nadmiaru tłuszczu.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap