<

Sałatka z kurczakiem, ryżem i ananasem

  • Porcje: 6
  • Czas przygotowania: 20
  • Pieczenie: 40 min
  • Kalorie: 210 kcal
Drukuj

Na taką sałatkę każda pora jest dobra, możemy ją jeść na śniadanie, obiad, czy kolację, możemy też zabrać do pracy. Jeśli nie lubicie rodzynek, możecie dać zamiast nich seler konserwowy. Można też rodzynki zastąpić żurawiną. Sól, pieprz i majonez według uznania - do smaku.

Składniki

Wykonanie

  1. Ryż i pierś ugotować.
  2. Pierś pokroić w drobną kostkę.
  3. Kukurydzę odcedzić.
  4. Ananasa pokroić w kostkę.
  5. Wszystkie składniki połączyć, dodać rodzynki, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z majonezem.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap