<

Muffinki bananowo-czekoladowe

  • Porcje: 14
  • Czas przygotowania: 15
  • Pieczenie: 20 min
  • Kalorie: 224 kcal
Drukuj

Lubicie połączenie banana i czekolady, bo ja bardzo. Lubię piec muffiny, bo szybko się je robi i piecze. Nawet jeśli niezapowiedziani goście są już pod naszym domem, to wystarczy, że mamy czekoladę i banany i za chwilę babeczki lądują w piekarniku. Przepis pochodzi z książki "365 Obiadów" Marty Krawczyk.

Składniki

Wykonanie

  1. Mąkę pszenną, proszek do pieczenia i sodę przesiać.
  2. Dodać cukier, masło oraz rozgniecione banany i dobrze wymieszać.
  3. W osobnym naczyniu rozkłócić jajka, miód oraz mleko i dodać je do wcześniej połączonej masy bananowej.
  4. Całość wymieszać, czekoladę drobno posiekać, dodać do masy i wymieszać.
  5. Formy do muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć do nich ciasto do 2/3 wysokości papilotek.
  6. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec ok. 20 minut.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap