<

Sałatka ananasowa

  • Porcje: 6
  • Czas przygotowania: 20
  • Pieczenie: 0 min
  • Kalorie: 146 kcal
Drukuj

Pyszna sałatka do przygotowania w zaledwie kilkanaście minut. Najbardziej lubię robić tę sałatkę na wiosnę, kiedy mam w ogródku świeży szczypiorek i koperek. Zazwyczaj wybieram jeden rodzaj zieleniny, dzisiaj jest to szczypiorek. Dzięki dodatkowi pachnącego szczypiorku, czy koperku, ta sałatka kojarzy mi się z wiosną. Ze względu na dodatek jajka, będzie też pasowała na wielkanocny stół.

Składniki

Wykonanie

  1. Warzywa z puszki odcedzić.
  2. Szynkę, ananasy, jajka pokroić w kostkę, dodać kukurydzę.
  3. Dodać posiekany koperek, natkę lub szczypiorek.
  4. Dodać seler i zielony groszek.
  5. Składniki połączyć, dodać majonez, przyprawić do smaku i wymieszać.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap