<

Sałatka z tuńczykiem

  • Porcje: 6
  • Czas przygotowania: 30
  • Pieczenie: 0 min
  • Kalorie: 187 kcal
Drukuj

Bardzo lubię warstwowe sałatki, bo oprócz tego, że świetnie smakują to jeszcze ładnie się prezentują na stole. Oczywiście robimy je w szklanych przeźroczystych salaterkach, wtedy widać wszystkie warstwy.

Składniki

Wykonanie

  1. Masło zamrozić, jajka ugotować na twardo (oddzielić białka od żółtek).
  2. Sałatkę układać warstwami: na spód salaterki - białka utarte na tarce z dużymi oczkami.
  3. Na białka dajemy drobno starty ser, na ser 1 puszka tuńczyka rozdrobnionego na mniejsze kawałki.
  4. Przykrywamy połową majonezu, na majonez ścieramy zamrożone masło na tarce jarzynowej.
  5. Na masło dajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę i przykrywamy tuńczykiem z drugiej puszki.
  6. Tuńczyka przykrywamy pozostałą częścią majonezu, na wierzch dajemy żółtka starte na drobnej tarce.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap