<

Pudding z nasionami chia i bananem

  • Porcje: 1
  • Czas przygotowania: 10
  • Pieczenie: 0 min
  • Kalorie: 320 kcal
Drukuj

Dwukrotnie już Was zachęcałam do spróbowania nasion chia. Ciekawa jestem czy ktoś zakupił nasiona i spróbował coś z nich przyrządzić. Dzisiaj zachęcam Was do zrobienia puddingu, doskonałego na pamięć. Przygotowanie zajmie Wam nie dłużej jak 10 minut. Można nasiona zalać mleczkiem na noc, rano dodać banan i mamy szybkie śniadanie.

Składniki

Wykonanie

  1. Nasiona wsyp do szklanki, zalej mleczkiem, wymieszaj.
  2. Odstaw na ok. 6 godzin, co jakiś czas zamieszaj.
  3. Banan obierz, zmiksuj, dodaj do puddingu, wymieszaj.
  4. Posyp startą czekoladą, ewentualnie udekoruj plasterkami banana.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap