<

Mięsne frytki na ostro

  • Porcje: 4
  • Czas przygotowania: 15
  • Pieczenie: 5 min
  • Kalorie: 270 kcal
Drukuj

Szybka smaczna przekąska, możemy ją serwować z pieczywem i różnego rodzaju sosami. Paski mięsa można też podawać z warzywami i sosami np. w chlebku pita lub zawinięte w tortillę. Przepis znalazłam w Przyjaciółce.

Składniki

Wykonanie

  1. Plastry schabu opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Oprósz solą, pieprzem, czosnkiem, imbirem i kolendrą.
  2. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
  3. Na patelni rozgrzej sporą ilość oleju, smaż na niej plastry mięsa po ok. 2 minuty z każdej strony.
  4. Zdejmij z patelni, osącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
  5. Każdy usmażony kotlet oprósz ze wszystkich stron mieloną papryką, pokrój go w długie wąskie paski.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap