<

Napój pokrzywowo-cytrynowy

  • Porcje: 4
  • Czas przygotowania: 10
  • Pieczenie: 0 min
  • Kalorie: 47 kcal
Drukuj

Kwiecień to czas, kiedy zaczyna pojawiać się pokrzywa. Taka świeża, młoda jest najlepsza do przygotowania fantastycznego napoju. Napój taki, jest bogaty w bardzo aktywne i wysokoefektywne, świeże witaminy, niczym nie zatrute. Pokrzywa między innymi: wzmacnia układ odpornościowy, oczyszcza, leczy i chroni nasz organizm, dodaje energii i zapobiega nowotworom. To idealny lek na anemię.

Składniki

Wykonanie

  1. Posiadacze urządzeń typu Kohersen lub Thermomix, umieszczają: pokrzywę, sok z cytryny, cukier, kostki lodu w naczyniu miksującym i ustawiają: czas - 50 s, obroty - 9.
  2. Następnie dodajecie wodę i ponownie miksujecie 5 sekund i obroty 4.
  3. Jeśli nie posiadacie takich urządzeń, wszystkie składniki (oprócz wody) wrzucacie do blendera i dokładnie miksujecie, następnie mieszacie z wodą.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap