<

Babeczki z rabarbarem

  • Porcje: 12
  • Czas przygotowania: 35
  • Pieczenie: 20 min
  • Kalorie: 140 kcal
Drukuj

Babeczki czy też muffinki z rabarbarem, niezbyt słodkie (takie moja rodzina lubi najbardziej). Tylko ten mój rabarbar z każdym rokiem robi się coraz bardziej zielony, ale posadziłam teraz rabarbar malinowy i mam nadzieję, że będzie bardziej różowy. Przepis pochodzi z ulotki promocyjnej Tupperware. Wyszło mi z tej porcji 6 babeczek i 7 muffinek.

Składniki

Wykonanie

  1. W misce utrzeć jajko z cukrem i nasionami wanilii wydobytymi po rozcięciu laski wanilii.
  2. Następnie dodać sól, mleko, olej i przesianą wraz z proszkiem do pieczenia mąkę.
  3. Na koniec dodać płatki migdałowe i rabarbar pokrojony w kostkę.
  4. Całość delikatnie wymieszać, wlać do foremek na babeczki lub muffinki, wypełniając do ok. 1/2 objętości.
  5. Piec w nagrzanym do 195 stopni C piekarniku przez ok. 20 minut.
  6. Gotowe babeczki ostudzić i oprószyć cukrem pudrem. repliki zegarków

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap