<

Sałatka wiosenna z rzodkiewką

  • Porcje: 4
  • Czas przygotowania: 20
  • Pieczenie: 0 min
  • Kalorie: 150 kcal
Drukuj

Taka sałatka najlepiej smakuje na wiosnę, kiedy mamy młode rzodkiewki i szczypiorek. Jajka gotowane też mi smakują najlepiej na wiosnę. Przygotowanie sałatki nie zajmie Wam dłużej jak 20 minut. Doskonała na kolację lub do zabrania do pracy.

Składniki

Wykonanie

  1. Umyte jaja ugotować, obrać ze skorupek, pokrajać w grubą kostkę.
  2. Szczypiorek umyć, drobno pokrajać.
  3. Rzodkiewki i ser żółty zetrzeć na tarce o dużych otworach.
  4. Jaja, szczypiorek, rzodkiewki, ser połączyć i delikatnie wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem.
  5. Sałatkę ułożyć na półmisku, na umytych liściach zielonej sałaty.
  6. Podawać z pieczywem.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap