Rogaliki dzięki otrębom stają się bardziej kruche i dostarczają nam więcej składników odżywczych. Rogaliki zrobiłam przy pomocy rogalomanii Tupperware. Wyszło mi z tej porcji 55 małych rogalików. Przepis pochodzi z Przyjaciółki.
Składniki
Wykonanie
Mąkę, otręby i cukier puder posiekaj z masłem.
Dodaj żółtka i śmietanę, zagnieć ciasto schłodź.
Ciasto cienko rozwałkuj, wycinaj z niego trójkąty.
Na jednym boku każdego trójkąta kładź łyżeczkę konfitur, zwiń rogaliki.
Piecz ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 190 stopni C. Posyp cukrem pudrem.
Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej.
W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki.
Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.