<

Rogaliki z otrębami

  • Porcje: 16
  • Czas przygotowania: 30
  • Pieczenie: 20 min
  • Kalorie: 255 kcal
Drukuj

Rogaliki dzięki otrębom stają się bardziej kruche i dostarczają nam więcej składników odżywczych. Rogaliki zrobiłam przy pomocy rogalomanii Tupperware. Wyszło mi z tej porcji 55 małych rogalików. Przepis pochodzi z Przyjaciółki.

Składniki

Wykonanie

  1. Mąkę, otręby i cukier puder posiekaj z masłem.
  2. Dodaj żółtka i śmietanę, zagnieć ciasto schłodź.
  3. Ciasto cienko rozwałkuj, wycinaj z niego trójkąty.
  4. Na jednym boku każdego trójkąta kładź łyżeczkę konfitur, zwiń rogaliki.
  5. Piecz ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 190 stopni C. Posyp cukrem pudrem.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap