Lekka sałatka, przypadnie do gustu miłośnikom salami i oliwek. Ja do tych miłośników nie należę, ale sałatka bardzo mi smakowała. Oryginalny smak salami nadaje smaczku całości.
Składniki
Wykonanie
Kapustę pekińską umyć i cienko pokroić.
Ser i salami pokroić w słupki.
Pomidory sparzyć i pokroić w ćwiartki lub ósemki, w zależności od wielkości pomidora.
Oliwki pokroić w krążki, a kukurydzę odcedzić z zalewy.
W soku z cytryny i oleju rozrobić sos koperkowy, a następnie dodać do reszty składników.
Wszystko delikatnie wymieszać i odstawić na 15 minut, aby sałatka się "przegryzła".
Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej.
W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki.
Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.