<

Filety z kurczaka zapiekane w zupie cebulowej i borowikowej

  • Porcje: 6
  • Czas przygotowania: 15
  • Pieczenie: 50 min
  • Kalorie: 152 kcal
Drukuj

Jak ja lubię takie dania, które same się robią. Wkładacie mięso do piekarnika, a w tym czasie, możecie przygotować surówkę, ziemniaki, ryż lub zwyczajnie odpocząć. Przepis dostałam od mojej koleżanki Ani.

Składniki

Wykonanie

  1. Filety z kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić z błon, pokroić wzdłuż na plastry.
  2. Obie zupy wymieszać razem, obtaczać w nich plastry mięsa.
  3. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i polać śmietaną.
  4. Zapiekać pod przykryciem, w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez ok. 50 minut.
  5. Pod koniec zapiekania zdjęłam pokrywkę aby mięso się trochę przyrumieniło.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap