<

Zupa koperkowa

  • Porcje: 6
  • Czas przygotowania: 30
  • Pieczenie: 60 min
  • Kalorie: 49 kcal
Drukuj

Jedną z zup, która najbardziej smakuje mi wiosną jest zupa koperkowa. Uwielbiam ten zapach koperku, który unosi się w całym domu w trakcie gotowania. W zimie też nie pogardzę koperkową, w tym celu drobno siekam koperek i zamrażam.

Składniki

Wykonanie

  1. Mięso zalać zimną wodą i zagotować.
  2. Dodać listek laurowy, ziele angielskie, pietruszkę, seler i por w całości, gotować ok. 50 minut.
  3. Wyjąć ugotowane warzywa, dodać ziemniaki i marchewkę, pokrojone w drobną kostkę.
  4. Gdy ziemniaki będą miękkie, dodać drobno pokrojony koperek.
  5. Śmietanę wymieszać z mąką, zahartować odrobiną zupy, wlać do garnka z zupą, ciągle mieszająć.
  6. Doprawić do smaku solą i pieprzem, zagotować.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap