<

Panna cotta z żelowymi misiami

  • Porcje: 16
  • Czas przygotowania: 15
  • Pieczenie: 0 min
  • Kalorie: 180 kcal
Drukuj

Pomysł, aby dodać żelowe misie do panny cotty, podpatrzyłam w ulotce promocyjnej Tupperware. Trochę ten przepis zmodyfikowałam, ale misie zostały. Z tej porcji wyjdzie jedna forma Liliana. Jeśli takiej formy nie posiadacie, możecie zrobić w kilku małych lub w tortownicy. Misie można też zastąpić kawałkami kolorowych galaretek.

Składniki

Wykonanie

  1. Żelatynę zalać zimną wodą, odstawić do napęcznienia.
  2. Do garnka wlać mleko i śmietanę, podgrzać, dodać cukier i cukier waniliowy.
  3. Podgrzewać delikatnie, co chwilę mieszając.
  4. Gdy mieszanka zacznie się gotować, zdjąć z ognia, dodać napęczniałą żelatynę, mieszać do rozpuszczenia.
  5. Do Liliany lub innej formy wlać połowę masy śmietanowej, po delikatnym ostygnięciu dodać część żelków, wlać pozostałą masę i rozłożyć resztę żelków.
  6. Wstawić do lodówki na 4-5 godzin do stężenia.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap