<

Ciasteczka owsiane

  • Porcje: 6
  • Czas przygotowania: 20
  • Pieczenie: 15 min
  • Kalorie: 430 kcal
Drukuj

Smak tych ciasteczek może być za każdym razem inny, w zależności od tego jakie bakalie dołożycie. W moich ciasteczkach wylądowały: rodzynki, suszone śliwki i morele, słonecznik, nasiona chia. Ciasteczka są wprost idealne do zabrania na plażę, plac zabaw, czy inny letni wypad.

Składniki

Wykonanie

  1. Wymieszać w misce płatki z mąką, cukrem, cukrem waniliowym i proszkiem do pieczenia.
  2. Posiekać razem z masłem, dodać jajko, dodać bakalie według uznania, wyrobić na jednolitą masę.
  3. Z ciasta robić kulki wielkości orzecha włoskiego i spłaszczyć je.
  4. Układać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni C.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap