<

Naleśniki

  • Porcje: 4
  • Czas przygotowania: 10
  • Pieczenie: 0 min
  • Kalorie: 220 kcal
Drukuj

Uwielbiam naleśniki w każdej postaci, aż nie mogę się nadziwić, że przepis na naleśniki pojawia się dopiero teraz. Naleśniki tak przygotowane możemy serwować: z masą serową, dżemem, posypane cukrem pudrem, jak również z nadzieniem wytrawnym. Jeśli robicie naleśniki na słodko można dodać do ciasta cukier lub cukier waniliowy, w wersji wytrawnej pomijacie cukier.

Składniki

Wykonanie

  1. Wszystkie składniki zmiksować na gładkie ciasto. Odstawić na 10-15 minut.
  2. Naleśniki smażyć na patelni z obu stron na złoty kolor.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap