<

Cukinia w cynamonowo-miodowej zalewie

  • Porcje: 8
  • Czas przygotowania: 40
  • Pieczenie: 0 min
  • Kalorie: 110 kcal
Drukuj

Cukinia na słodko jest świetna jako deser, albo dodatek do drobiu. Spróbuję upiec z nią również jakieś ciasta, może drożdżowe z kruszonką, może kruche.

Składniki

Wykonanie

  1. Zagotować 2 litry wody wraz z sokiem z cytryny, octem, miodem, goździkami, zielem angielskim i cynamonem. Wystudzić.
  2. Pokrojone cukinie przełożyć do garnka, zalać zalewą, odstawić na 2-3 godziny.
  3. Następnie doprowadzić do wrzenia, wsypać cukier waniliowy i gotować około 5-7 minut.
  4. Nakładać wszystko do słoików tak, aby kawałki cukinii były całkowicie przykryte zalewą.
  5. Pasteryzować przez około 10 minut.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap