<

Spaghetti z kurkami

  • Porcje: 4
  • Czas przygotowania: 30
  • Pieczenie: 25 min
  • Kalorie: 310 kcal
Drukuj

Przymierzałam się do tego dania już bardzo dawno, tylko nigdy nie miałam dostatecznej ilości kurek, aż do dzisiaj. Trochę nazbierane przeze mnie osobiście w lesie, reszta dokupiona.

Składniki

Wykonanie

  1. Olej rozgrzać z masłem na głębokiej patelni. Podsmażyć na nim cebulę, pokrojoną w drobną kostkę.
  2. Do podduszonej cebuli dodać grzyby (małe w całości, duże można pokroić), smażyć ok. 8 minut.
  3. Dodać wino, sól, pieprz i dalej dusić.
  4. Kiedy grzyby będą prawie miękkie wlać śmietanę i dusić jeszcze 8-10 minut.
  5. Zestawić patelnię z ognia, ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wrzucić do gorącego sosu.
  6. Mieszać, aż ser całkowicie się rozpuści. Dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki.
  7. Magaron ugotować i wymieszać w patelni z gorącym sosem.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap