Przymierzałam się do tego dania już bardzo dawno, tylko nigdy nie miałam dostatecznej ilości kurek, aż do dzisiaj. Trochę nazbierane przeze mnie osobiście w lesie, reszta dokupiona.
Składniki
Wykonanie
Olej rozgrzać z masłem na głębokiej patelni. Podsmażyć na nim cebulę, pokrojoną w drobną kostkę.
Do podduszonej cebuli dodać grzyby (małe w całości, duże można pokroić), smażyć ok. 8 minut.
Dodać wino, sól, pieprz i dalej dusić.
Kiedy grzyby będą prawie miękkie wlać śmietanę i dusić jeszcze 8-10 minut.
Zestawić patelnię z ognia, ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wrzucić do gorącego sosu.
Mieszać, aż ser całkowicie się rozpuści. Dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki.
Magaron ugotować i wymieszać w patelni z gorącym sosem.
Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej.
W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki.
Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.