<

Winogrona w sosie jogurtowym

  • Porcje: 6
  • Czas przygotowania: 25
  • Pieczenie: 0 min
  • Kalorie: 220 kcal
Drukuj

Ostatnio doszłam do wniosku, że lepiej jest zrobić deser niż piec ciasto. Taki deser zje się raz i spokój, a przy takiej blasze z ciastem, to się krąży i krąży. Przepis pochodzi z książki Ewy Aszkiewicz "Kuchnia polska".

Składniki

Wykonanie

  1. Z winogron wybieramy kilkanaście dorodnych owoców do przybrania deseru, pozostałe owoce, po dokładnym umyciu i osuszeniu, kroimy na połowę, odrzucamy pestki, rozkładamy na spodzie pucharków, polewamy łyżeczką alkoholu, przykrywamy szczelnie folią i trzymamy w chłodnym miejscu nawet przez kilka godzin.
  2. Przed podaniem deseru ubijamy serek homogenizowany z jogurtem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
  3. Dobrze spienionym sosem zalewamy wychłodzone owoce, wierzch przybieramy odłożonymi winogronami i od razu podajemy.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap