<

Zupa z dyni

  • Porcje: 4
  • Czas przygotowania: 20
  • Pieczenie: 30 min
  • Kalorie: 40 kcal
Drukuj

Zupa idealna na jesienne chłody, jeśli ją porządnie doprawicie, to na pewno Was rozgrzeje. Zupa z taką ilością dyni jest dość rzadka, można dać więcej dyni, jeśli lubicie gęste zupy. Bulion warzywny możecie przygotować sami lub możecie użyć kostek rosołowych.

Składniki

Wykonanie

  1. Dynię kroimy na małe kawałki (jak ziemniaki do zupy) i gotujemy w bulionie warzywnym aż do całkowitej miękkości (ok. 30 minut).
  2. Dodajemy po szczypcie imbiru, gałki muszkatałowej, kardamonu i chilli, sól oraz pieprz do smaku i całość blendujemy do uzyskania jednolitej, kremowej konsystencji.
  3. Zupę podajemy posypując kilkoma pestkami dyni lub ziarnami słonecznika, uprażonymi na suchej patelni.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap