<

Kotlety z ananasem i żurawinami

  • Porcje: 6
  • Czas przygotowania: 40
  • Pieczenie: 30 min
  • Kalorie: 440 kcal
Drukuj

Zostały Wam kotlety schabowe z obiadu i nie macie ochoty ich jeść drugi raz. Wystarczy położyć na kotlecie plaster ananasa, plaster żółtego sera, łyżeczkę żórawiny, zapiec w piekarniku i macie nowe pyszne danie. Takie danie świetnie się sprawdzi, gdy spodziewacie się gości. Można wcześniej usmażyć kotlety, a w ostatniej chwili tylko zapiec w piekarniku. Przepis pochodzi z książki Siostry Anastazji.

Składniki

Wykonanie

  1. Mięso rozbić, doprawić, opanierować w jajku, w bułce i usmażyć.
  2. Na każdy kawałek usmażonego mięsa położyć plaster ananasa, w środek ananasa łyżeczką nałożyć dżem żurawinowy, w plasterku sera zrobić otwór i tak go ułożyć, by żurawina znalazła się w otworze.
  3. Zamiast ananasa na mięso można położyć połówkę brzoskwini (z puszki) i przykryć serem.
  4. Przed podaniem mięso zapiec w piekarniku (ok. 15 minut w temp. 180 stopni C).

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap