<

Pierniczki Czeskie

  • Porcje: 8
  • Czas przygotowania: 50
  • Pieczenie: 15 min
  • Kalorie: 350 kcal
Drukuj

Jak ja lubię takie przepisy, kiedy jednego dnia zagniatamy ciasto, a drugiego dnia pieczemy. Ciasto wtedy wydaje mi się mniej pracochłonne. Pierniczki tuż po upieczeniu są miękkie, później robią się twarde. Nie wiem po jakim czasie znowu miękną, bo moje zniknęły jeszcze tego samego dnia. Przepis pochodzi z książki Siostry Anastazji.

Składniki

Wykonanie

  1. Z podanych składników zagnieść ciasto.
  2. Zostawić w lodówce na jeden dzień.
  3. Jeszcze raz wyrobić, wycinać pierniczki.
  4. Przed pieczeniem posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec ok. 15 minut w temp. 180 stopni C.
  5. Po upieczeniu polukrować.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap