<

Muszle faszerowane mięsem mielonym

  • Porcje: 4
  • Czas przygotowania: 20
  • Pieczenie: 20 min
  • Kalorie: 180 kcal
Drukuj

Aby przygotować to pyszne danie musicie wcześniej zaopatrzyć się w makaron w kształcie muszli np. Lubella nr 55. Muszle gotujecie al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem odrobiny oleju (zapobiega sklejaniu się). Makaron i farsz można przygotować wcześniej a zapiec tuż przed podaniem.

Składniki

Wykonanie

  1. Makaron ugotować, przelać zimną wodą i ostudzić.
  2. Cebulę i czosnek posiekać i przesmażyć na oleju, dodać mięso, doprawić do smaku i smażyć przez kolejne 10 minut pod przykryciem, często mieszając.
  3. Pomidory rozdrobnić widelcem, włożyć do mięsa razem z zalewą i dusić ok. 20 minut bez przykrycia.
  4. Farsz nałożyć do muszli, ułożyć w posmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym, posypać serem żółtym i zapiec przez 20 miut w piekarniku w temp. 180 stopni C.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap