<

Skrzydełka z miodem

  • Porcje: 6
  • Czas przygotowania: 20
  • Pieczenie: 60 min
  • Kalorie: 280 kcal
Drukuj

Skrzydełka tak przygotowane możecie podać jako przekąskę lub danie obiadowe. Można je podać z ryżem, ziemniakami lub pieczywem i ulubioną surówką.

Składniki

Wykonanie

  1. Skrzydełka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym. Obsypać solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
  2. Z podgrzanego miodu, oleju, sezamu i pozostałych przypraw przygotować marynatę, polać nią skrzydełka i dokładnie wymieszać. Pozostawić na 30 minut w lodówce.
  3. Skrzydełka przełożyć do rękawa do pieczenia lub naczynia żaroodpornego. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 1 godzinę.
  4. Na 15 minut przed końcem pieczenia rozciąć woreczek lub zdjąć pokrywę naczynia, aby uzyskać chrupiącą skórkę.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap