<

Sałatka Z Ryżem I Owocami

  • Porcje: 6
  • Czas przygotowania: 20
  • Pieczenie: 15 min
  • Kalorie: 150 kcal
Drukuj

Przepis na sałatkę znalazłam w miesięczniku "Wieś Mazowiecka", tylko w przepisie było wszystkich składników o połowę mniej. Ponieważ chciałam zużyć całą zawartość puszek, zrobiłam podwójną porcję. W przepisie była jeszcze 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, którą pominęłam. Świeżej natki nie miałam, a bałam się, że mrożona popsuje mi smak. Sałatka bardzo dobra, ale następnym razem dodam do niej jeszcze troszkę kukurydzy.

Składniki

 

Wykonanie

  1. Ryż gotujemy. Szynkę, brzoskwinie i ananasy kroimy w drobną kostkę.
  2. Wystudzony ryż mieszamy z owocami i szynką.
  3. Dodajemy majonez, jogurt naturalny, doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap