<

Sałatka Z Tuńczykiem II

  • Porcje: 4
  • Czas przygotowania: 20
  • Pieczenie: 5 min
  • Kalorie: 130 kcal
Drukuj

Sałatka z tuńczyka to prosty i szybki sposób na pełnowartościowy posiłek. Sprawdzi się o każdej porze dnia, śniadanie, kolacja, można zabrać do pracy.

Składniki

Wykonanie

  1. Tuńczyka i kukurydzę odsączamy z zalewy. Ogórki i jajka kroimy w drobną kostkę, przekładamy do miski.
  2. Dodajemy kukurydzę, majonez, jogurt, posiekany szczypiorek i tuńczyka. Delikatnie łączymy składniki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  3. Sałatkę dobrze jest schłodzić w lodówce przez około pół godziny.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap