<

Muffinki Z Makiem I Kandyzowanymi Wiśniami

  • Porcje: 26
  • Czas przygotowania: 15
  • Pieczenie: 20 min
  • Kalorie: 340 kcal
Drukuj

Robiąc te muffinki zapomniałam o jednej rzeczy, obsypać wiśnie odrobiną mąki i przez to opadły wszystkie na spód. Jak będziecie robić, to pamiętajcie, aby obsypać mąką wiśnie. Możecie zamiast wiśni dać inne owoce np. żurawinę lub papaję kandyzowaną. Ja dałam wiśnie z syropu. Wyszło z tej porcji 26 muffinek.

Składniki

Wykonanie

  1. Mąkę, proszek do pieczenia i suchy mak wymieszać razem w misce.
  2. Białka ubić na sztywną pianę, ze szczyptą soli i 1/2 szklanki cukru.
  3. Margarynę utrzeć  z resztą cukru i żółtkami. Dodawać stopniowo mąkę z makiem i pianę z białek.
  4. Starannie wymieszać, dodać wiśnie pokrojone w kostkę i ponownie wymieszać.
  5. Ciasto wylać do foremek na muffinki. Piec ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st. C.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap