<

Kotlety Z Szynką I Żółtym Serem

  • Porcje: 6
  • Czas przygotowania: 30
  • Pieczenie: 20 min
  • Kalorie: 180 kcal
Drukuj

Znudziły się Wam tradycyjne kotlety schabowe, to może zróbcie takie roladki. Prosto, szybko i smacznie. Można roladki przygotować wcześniej, a tuż przed podaniem lub przyjściem gości tylko zapiec. Przepis pochodzi z książki Siostry Anastazji.

Składniki

Wykonanie

  1. Kotlety rozbić dość cienko, posolić, popieprzyć. Na każdy kotlet położyć plasterek sera żółtego, plasterek szynki i kawałek mrożonego masła.
  2. Boki kotletów zawinąć do środka, po czym uformować roladki. Obtoczyć w jajku i bułce tartej, smażyć z obu stron na małym ogniu.
  3. Następnie włożyć mięso do brytfanki, dodać trochę tłuszczu i zapiekać w piekarniku przez ok. 20 minut w temp. 150 stopni C.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap