Zrobiłam małe babeczki (20 sztuk), jeśli nie macie małych foremek, możecie zrobić jedną dużą babkę.
Składniki
Wykonanie
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi.
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać porcjami 1/2 szklanki cukru.
Margarynę utrzeć z 1 szklanką cukru i żółtkami. Następnie dodać olej, mąkę z wiórkami i pianę z białek. Wymieszać na jednolitą masę i napełniać foremki na babeczki.
Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej.
W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki.
Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.