<

BABECZKI KOKOSOWE

  • Porcje: 20
  • Czas przygotowania: 15
  • Pieczenie: 20 min
  • Kalorie: 290 kcal
Drukuj

Zrobiłam małe babeczki (20 sztuk), jeśli nie macie małych foremek, możecie zrobić jedną dużą babkę.

Składniki

Wykonanie

  1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi.
  2. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać porcjami 1/2 szklanki cukru.
  3. Margarynę utrzeć z 1 szklanką cukru i żółtkami. Następnie dodać olej, mąkę z wiórkami i pianę z białek. Wymieszać na jednolitą masę i napełniać foremki na babeczki.
  4. Piec 20 minut w temperaturze 180 stopni C.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap