<

RYBA PO GRECKU

  • Porcje: 6
  • Czas przygotowania: 40
  • Pieczenie: 50 min
  • Kalorie: 150 kcal
Drukuj

Rybę po grecku można podawać na ciepło i na zimno, i właściwie to o każdej porze dnia. Przepis mam od mojej siostry Małgosi.

Składniki

Wykonanie

  1. Filety rybne rozmrozić, osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić na 4-5 cm kawałki, posypać solą, pieprzem, obtoczyć w mące i w jajku, usmażyć.
  2. Marchewkę, pietruszkę, selera, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  3. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklićw garnku, na 2-3 łyżkach oleju.
  4. Do cebuli dodać starte warzywa, przykryć wodą lub  rosołem i gotować, co jakiś czas mieszając.
  5. W trakcie gotowania dodać resztę przypraw. Gotować, aż warzywa będą miękkie.
  6. Gorące warzywa wyłożyć na usmażoną rybę. Odstawić do wystudzenia.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap