<

WAFLOWY MAZUREK Z MASĄ CZEKOLADOWĄ

  • Porcje: 10
  • Czas przygotowania: 50
  • Pieczenie: 0 min
  • Kalorie: 490 kcal
Drukuj

Bardzo lubię wafle, przełożone czymkolwiek i bardzo lubię krem z jajkami bitymi na parze. Więc gdy zobaczyłam ten przepis w gazetce "Przyślij Przepis", powiedziałam - robię! Mazurek jest pyszny, choć trochę pracochłonny.

Składniki

Wykonanie

  1. Czekoladę roztapiamy. Orzechy, śliwki, rodzynki i migdały siekamy.
  2. Jajka ubijamy na parze z cukrami do puszystej masy. Dodajemy kakao, mieszamy. Miskę, w której ubijaliśmy jajka, wstawiamy do większego naczynia, wypełninego zimną wodą i ucieramy, aż masa wystygnie.
  3. Masło ucieramy, dodając stopniowo krem (trochę zmieszanego z masłem kremu odkładamy).
  4. Dodajemy czekoladę, bakalie i olejek. Mieszamy. Wafel smarujemy warstwą kremu, przykrywamy kolejnym waflem. Czynności powtarzamy do wyczerpania składników.
  5. Wierzch dekorujemy odłożonym kremem, migdałami i ozdobami. Chłodzimy.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap