<

KARKÓWKA W KAPUŚCIE

  • Porcje: 8
  • Czas przygotowania: 30
  • Pieczenie: 120 min
  • Kalorie: 190 kcal
Drukuj

Wielokrotnie pisałam, że lubię dania, które same się robią. Karkówka się piecze, my w tym czasie możemy obrać i ugotować ziemniaki. Jeśli coś zostanie z obiadu, można dojeść z chlebkiem na kolację.

Składniki

Wykonanie

  1. Składniki marynaty dokładnie w misce wymieszać. Karkówkę pokroić w plastry, rozbić tłuczkiem, zostawić w marynacie na 2-3 godziny.
  2. Kapustę poszatkować. Do brytfanny wsypać warstwę kapusty, przełożyć połowę plastrów mięsa, znów kapustę i mięso, na wierzch kapustę - całość polać keczupem, wymieszanym z olejem.
  3. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni C i piec pod przykryciem 2 godziny.
  4. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap