Jak ja lubię takie przepisy: szybkie, smaczne i bez pieczenia.
Składniki
Wykonanie
Prostokątną blachę wyłożyć papierem do pieczenia (dzięki temu ciasto będzie można łatwo wyjąć z formy). Na jej dnie ułożyć warstwę krakersów.
2 szklanki mleka zagotować z masłem, cukrem i cukrem waniliowym. Pozostałe mleko wlać do miski. Dołożyć obie mąki oraz jajka. Całość zmiksować na gładką masę, po czym stopniowo dodawać do gotującego się mleka i, energicznie mieszając, podgrzewać ok. 2 minuty.
Przygotowany budyń lekko przestudzić, mieszając od czasu do czasu, a następnie wyłożyć na warstwie krakersów. Wierzch kremu dokładnie wyrównać za pomocą szerokiego noża lub łopatki kuchennej.
Na masie budyniowej ułożyć drugą warstwę słonych krakersów. Gdy krem całkowicie ostygnie, ciasto wstawić do lodówki na ok. 3 godz., by masa dobrze stężała. Przed podaniem ciasto posypać cukrem pudrem.
Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej.
W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki.
Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.