Takiego dżemu raczej nie kupicie w sklepie, ale łatwo możecie przygotować w domu.
Składniki
Wykonanie
Truskawki umyj, osącz, odszypułkuj. Wsyp do rondla, zasyp cukrem i odstaw na 10 godz. w chłodne miejsce. Przed wsypaniem do rondla truskawki można pokroić na kawałki, wtedy dżem będzie bardziej jednolity.
Gotuj je na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Gdy owoce zaczną się rozpadać, dodaj przyprawy i gotuj, aż truskawki będą szkliste.
Wyjmij cynamon i goździki. Dżem przełóż do słoików. Zamknij, pasteryzuj ok. 15 minut.
Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej.
W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki.
Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.