<

CHŁODNIK Z OGÓRKIEM I RZODKIEWKĄ

  • Porcje: 4
  • Czas przygotowania: 15
  • Pieczenie: 0 min
  • Kalorie: 55 kcal
Drukuj

Chłodnik to idealna zupa, gdy żar leje się z nieba. Warto jeść chłodniki, bo są nie tylko smaczne, ale przede wszystkim bardzo zdrowe. Ten np. na maślance, kefirze i jogurcie naturalnym jest doskonałym źródłem białka i wapnia. Najlepiej smakuje z młodymi ziemniaczkami.

Składniki

Wykonanie

  1. Warzywa dokładnie myjemy. Ogórki obieramy ze skórki. Ogórki oraz rzodkiewki ścieramy na tarce o grubych oczkach do dużej miski lub garnka.
  2. Mieszamy schłodzony jogurt, maślankę, kefir i dolewamy stopniowo do startych warzyw. Następnie dodajemy drobno posiekany koperek i szczypiorek, mieszamy.
  3. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy do jedzenia od razu po przygotowaniu.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap