<

ŚMIETANOWIEC

  • Porcje: 16
  • Czas przygotowania: 40
  • Pieczenie: 0 min
  • Kalorie: 330 kcal
Drukuj

Przepis na śmietanowca pochodzi z książki Siostry Anastazji. Można go dowolnie modyfikować np. pominąć biszkopt lub zamiast galaretek dać owoce.

Składniki

Wykonanie

  1. Galaretki rozpuścić osobno, według przepisu (dałam po 400 ml wody na każdą galaretkę). Gdy stężeją pokroić w kostkę.
  2. Cukier kryształ i waniliowy rozpuścić w mleku i lekko podgrzać.
  3. Do żelatyny wlać 4 łyżki zimnej wody, gdy napęcznieje połączyć z mlekiem i cukrem. Mieszać do rozpuszczenia żelatyny.
  4. Śmietanę ubić z cukrem pudrem. Dodać jogurt, zimne mleko z żelatyną, pokrojoną galaretkę lub owoce i wymieszać.
  5. Biszkopt ułożyć w foremce. Wylać masę na biszkopt i wyrównać. Wstawić do lodówki.

Dodaj komentarz


Na tej stronie wykorzystujemy ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym nasz blog może działać lepiej. W każdej chwili możesz wyłączyć ten mechanizm w ustawieniach swojej przeglądarki. Korzystanie z naszego serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies, umieszcza je w pamięci Twojego urządzenia.
© Copyright 2015 by ciociawandagotuje.pl. All Rights Reserved. | Designed by ADNET Systems Adam Trzciński using Bootstrap